Basketbalvereniging ASSIST

Clinic Jason Dourisseau!

Fantastisch nieuws:
We gaan clinics laten verzorgen door niemand minder dan Jason Dourisseau. Deze ex-top basketballer heeft maar liefst een profcarrière van 14 jaar op zijn naam staan. Ik denk wel bij iedereen bekend als de nummer acht van Donar waarmee hij vele successen heeft gehaald. De clinics gegeven door Jason zijn voor alle leden van onze club. De clinics zullen in de Spreng gegeven worden. Een unieke mogelijkheid om van een prof als Jason training te krijgen. (neem iets mee waar je een handtekening op kunt laten zetten!) Dus wil je lekker extra trainen en je bbal skills verbeteren, geef je dan op!

Wanneer

Vrijdag 4 maart
Vrijdag 1 april
Vrijdag 22 april

Tijden

18:30 - 20:00 uur leden t/m U14
20:00 - 21:30 uur leden U16 en ouder

Meer skillstraining

Op 18 maart, 15 april en 13 mei zullen er skillstrainingen worden gegeven door onze eigen trainers van Assist. Volgens hetzelfde tijdschema. Ook daarvoor kun je je opgeven!

Clinic Jason Dourisseau
Als lid van Assist kun je je gratis opgeven!

Ja! Ik meld me aan voor de clinic!

Aanmelden   

Historie Jason Dourisseau

Dourisseau speelde van 2002 tot 2006 bij Nebraska in de NCAA. Daarna vertrok hij naar Duitsland om te gaan spelen voor Ludwigsburg. Na hier twee seizoenen gespeeld te hebben vertrok hij naar IJsland om bij KR Reykjavik te gaan spelen. Dourisseau draaide een goed seizoen met 16,7 punten en 7 rebounds gemiddeld. Mede door Dourisseau werd Reykjavik dan ook kampioen. In het hele seizoen werden er maar vier wedstrijden verloren.[1]
In 2009 wisselde Dourisseau weer van club. Deze keer ging hij naar Groningen om voor de GasTerra Flames(nu Donar) te gaan spelen. Het eerste seizoen werd Dourisseau kampioen, na een 4-1-overwinning in de finale. In het tweede seizoen won Groningen de NBB-Beker, maar greep het naast het kampioenschap in game 7 van de finale tegen Leiden. Op individueel gebied ging het wel goed met Dourisseau, hij werd gekozen tot de MVP van de competitie. Na deze twee seizoenen vertrok bijna het gehele team, maar Dourisseau bleef samen met Sander de Roos. Hakim Salem werd zijn nieuwe coach. In dat jaar werd het team uitgeschakeld in de halve finale van de playoffs. Kort daarna werd bekend dat Dourisseau nog minstens twee jaar voor Donar zal spelen.

Het seizoen 2013/14 was het laatste Donar-seizoen voor Dourisseau. Dit seizoen werd het landskampioenschap én de NBB-Beker gewonnen. Na het seizoen werd bekendgemaakt dat als eerbetoon aan Dourisseau er een tribune in MartiniPlaza naar hem vernoemd werd.

Na een seizoen in Duitsland met S.Oliver Baskets, keerde Dourisseau in 2015 terug bij Donar door een 2-jarig contract te tekenen. In 2017 tekende hij opnieuw twee seizoenen bij en in juni 2019 maakte de club bekend dat Dourisseau ook voor een tiende seizoen bij Donar zou gaan.